“Hoće duplo da naplati svoju nagradu, i od mene i od moje supruge”: Milovan očajan, izvršitelj mu opet zarobio platu za dug koji je već platio

|

Pomoćni radnik škole u Lajkovcu, Milovan Janković (58), požalio se Kuriru da muči muku sa izvršiteljem Darkom Krunićem iz Valjeva, koji, kako je rekao, sada dva puta hoće da naplati iznos od 44.390 dinara na ime troškova izvršnog postupka, koji je završen još pre dve godine, kada je dugovanja poveriocima u celosti isplatio.

Milovan je rekao da su on i njegova supruga koja je inače nezaposlena, kao izvršni dužnici dug od oko 50.000 dinara otplatili još 2021, ali su i njemu i supruzi nedavno stigli zaključci javnog izvršitelja Darka Krunića od 10. maja, gde on zahteva da se ukupan trošak izvršnog postupka skine i sa njegove plate, ali i sa bankarskih računa njegove nezaposlene supruge.

– Živimo na selu kod Lajkovca, 2019. sam jednom čoveku prodao seno, seno je pokislo, on je meni platio, ja sam njemu pare vratio poštom, ali je on mene u međuvremenu tužio. To je otišlo na suđenje i na to je dato izvršenje 2020. i meni se od plate odbijalo. Dug je bio 44.000 dinara, a kamata oko 9.000 dinara i meni se to uredno odbijalo od plate, i to je završeno 2021. godine – rekao je Milovan dok pokazuje izvode o uplatama izvršitelju, kao i zaključak izvršitelja od 23. juna 2021, koji potvrđuje da je potraživanje po osnovu sudskog rešenja o izvršenju namireno u celosti.

Milovan kaže da mu je tri meseca kasnije, u septembru 2021, stiglo rešenje izvršitelja kojim su troškovi izvršnog postupka utvrđeni u iznosu od oko 51.000 dinara, kao i da se njegov advokat na to žalio sudu u Ubu, koji je, kako tvrdi, uvažio žalbu. Međutim, nedavno ga je dočekala jedna neprijatna vest, gde mu je blagajnica iz firme saopštila da mu je ponovo stigla obustava na platu.

– Ćutali su dve godine, ništa mi nije stizalo, i sada su mi opet „zarobili“ platu i naplaćuju duplo i od mene i od moje supruge. Stiglo je za isti predmet, za isto rešenje, sve je isto i cifra je ista za oboje i ja se pitam zašto je to tako? Znači ja ću dok sam živ da plaćam dažbine javnih izvršitelja. Šokirao sam se zato što sam dug otplatio. Zvao sam sud u Ubu, kažu mi da je taj predmet završen 2021. godine i da je dug plaćen, rekli su mi da opet zovem izvršitelja – kaže Milovan.

On je još rekao da mu je izvršitelj Krunić rekao da „mora da plati 44.000 dinara jer on ima pravo na neku nagradu“, ali da mu nije objašnjeno zašto se ta nagrada za istu stvar potražuje i od njegove supruge.

– Supruga ne radi, kako su oni mislili da za isti dug skidaju pare i od mene i od nje. Ovo je otimačina, oni kažu da mogu kako oni hoće, bez obzira na to što je dug plaćen. Ukupno sam im platio 51.300 dinara i sada će opet da mi uzimaju od plate. U kući živi nas devetoro, imam četvoro dece, samo ja i sin radimo. S čime da živimo, sa 3.000 dinara mesečno?! – očajan je Milovan.

Izvor: kurir.rs