Hitno saopštenje iz Ikee: Ovaj proizvod u Srbiji ne valja – Ukoliko ste ga već kupili, vratiće vam novac nazad

|

Kompanija Ikea apeluje na sve kupce koji poseduju Odger kancelarijsku stolicu boje antracita, s oznakama datuma do i zaključno sa 2221 da prestanu da je koriste i da se obrate kompaniji radi punog povraćaja novca.

“Bezbednost kupaca je uvek polazna tačka za kompaniju Ikea. Stoga, povlačimo Odger kancelarijsku stolicu boje antracita s oznakama datuma do i zaključno s 2221 (22 označava godinu, a 21 nedelju proizvodnje proizvoda) zbog postojanja rizika od toga da krak zvezdastog postolja stolica pukne i dovede korisnika u opasnost od pada i povrede”, stoji u saopštenju koje je izdala kompanija Ikea.

Iz švedske kompanije apeluju na sve kupce koji imaju Odger kancelarijsku stolicu da smesta prestanu da je koriste i da je vrate u bilo koju robnu kuću Ikea, radi punog povraćaja novca.

Kompanija dalje navodi kako “razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, da bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju”.

“Uprkos tome, došli smo do saznanja da krak zvezdastog postolja Odger kancelarijske stolice boje antracita, s oznakama datuma do i zaključno s 2221, može da pukne. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban. Naziv i oznaka datuma proizvoda nalaze se ispod sedišta, utisnuti u materijal stolice”, objašnjavaju iz Ikee.

Izvor: espreso.co.rs