Hit situacija na popisu: “Zvala nas je besna gospođa” – Jedan potez popisivača duboko je uvredio

|

Petar Korović, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku je gostovao na K1 televiziji i tom prilikom govorio o tome kako protiču prvi dani popisa. Osim zvaničnih podataka kako se napreduje sa popisom, on je ispričao i jednu od prvih anegdota.

“U subotu, nedelju, ponedeljak i utorak popisano je nešto više od 880.000 stanovnika. Popisivači su adekvatni ljudi, dobro odabrani, dobro obučeni, spremno su izašli na teren u subotu i zato mogu da kažem da posao protiče bez ikakvih poteškoća i problema na terenu”, rekao je Korović.

Iz Republičkog zavoda za statistiku kažu da za sada sve protiče po planu i bez nepravilnosti i da se nadaju i veruju da će tako biti do kraja popisa. Građani besplatnim pozivom Popisnog info centra na broj 0800 444 005 mogu dobiti sve potrebne informacije o popisu.

“Juče nam se javila jedna starija sugrađanka koja je uvređena i misli da popisivač nije uradio posao kako treba. Šta se desilo, popisivač je ušao u jednu zgradu koja ima šest spratova, dvadesetak stanova i on je popisao sve stanove i kod nje je došao poslednje. Ona se uvredila strašno zato što se ona prva uselila u tu zgradu, uz to je i upravnik zgrade”, kaže Korović i nastavlja:

“Ona nas je zvala i rekla nam je da ona ne želi da odbije, ona zna da je to njena zakonska obaveza da se popiše, hoće da da podatke, ali ne tom popisivaču. Mi smo njoj izašli u susret i obavestili instruktora, to je šef popisivača u ovom poslu, on je izašao na teren, nju je popisao i taj slučaj smo rešili. Sve sugestije su dobrodošle”, istakao je na kraju Korović.

Izvor: mondo.rs