Haos u Skupštini – Naprednjaci u fizičkom obračunu sa opozicijom, Vučić izgubio živce: “Ja ovakve divljake nisam video”

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obraća poslanicima na posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji. Situacija je uzavrela, u skupštinskoj sali je potpuno rasulo.

Svi poslanici u sali bili su na nogama, na šta je šef SNS tražio od naprednjaka da sednu na svoja mesta.

“Pustite ih neka rade šta hoće, kažu nema ih u velikim medijima, gostuju više od svih. E sad da vam kažem, kažu došli smo do nonpejpera. Kažu mora to da se pokaže, a to je neoficijelni diplomatski papir… Nisam fasciniran nešto, šta biste da me b1jete? Da se vi pitate prodali biste Kosovo odavno, poručio je Vučić i rekao poslaniku Jovanoviću da je huligan.

U jednom momentu došlo je do tuče između poslanika vlasti i opozicije ispred stola predsednika Aleksandra Vučića kada su se najpre verbalno, a zatim i fizički obračunali poslanici vlasti i opozicije. Teške reči eskalirale su kada su poslanici opozicije krenuli da reklamiraju povredu poslovnika i krenuli sa njima do stola predsedavajućeg.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je vidno iznerviran posle incidenta u Skupštini. Nekoliko puta ušao je u verbalnu raspravu sa poslanicima opozicije, kojima je poručio da ne brinu za Srbiju, da im nije stalo do teritorijalnog integriteta zemlje.

Poslanici opozicije zaleteli se ka predsedniku dok je čitao imena heroja sa Kosova i Metohije, a Vučić je prokomentarisao: “Ja ovakve divljake nisam video, jel ste zato došli”.

Šefica poslaničke grupe “Zavetnici” Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je Orlić odgovoran za incidente u Skupštini.

“To što se čopor uživeo u ulogu vukova, ne znači da smo ovde ovce”, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski koja je na sednicu došla iako je u blagoslovenom stanju.

Izvor: nova.rs