Fudbaler slučajno saznao da je princ: Nasledio je ostrvo i neočekivano bogatstvo (FOTO)

|

Španski fudbaler Đordi Amat (30) imao je prosečnu karijeru pošto je igrao za Rajo Valjekano, Espanjol, Betis i belgijski Eupen, a najveći utisak ostavio je noseći dres Svonsija od 2013. do 2017. godine. Danas igra za malezijski klub Džahor DT, a skoro je promenio i državljanstvo, ne zato što mu se mnogo dopala Okeanija, već mu se život okrenuo naglavačke iznenada.

Nije bio nikada velika zvezda i nije od fudbala zaradio koliko njegove puno poznatije kolege, ali se to preko noći promenilo.

Naime, Amat je sasvim slučajno saznao da je indonezijski princ i u nasledstvo je dobio tamošnje ostrvo i milionsko bogatstvo!

Amat je rođen na periferiji Barcelone, a njegovi roditelji su iz Katalonije. Međutim, njegova baka je s ostrva Siau u Indoneziji. Reč je o ostrvu površine oko 160 kvadratnih kilometara. Na njemu, prema poslednjem popisu stanovništva, živi nešto više od 45.000 ljudi. I to nije bilo kakva Indonežanka, nego je fudbaler otkrio da je dalji potomak indonežanskog kralja!

– Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonezijsko državljanstvo i to mi je uvek bilo zanimljivo zbog bakinih priča – rekao je Amat jednom.

Baka je bila princeza ostrva Siau, koji je u vlasništvu njegove porodice, dok je njegov pradeda bio vladar većeg dela ostvrskog dela Indonezije.

Njega ovo otkriće sada čini princom, a nakon što je postao državljanin Indonezije – ujedno je i reprezentativac ove zemlje u fudbalu, ne postoje nikakve prepreke i da bude zvanično imenovan novom titulom.

– Laknulo mi je i bio sam presrećan kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekim mojim kolegama taj proces trajao i po sedam godina. Moja baka mi je pričala priču kada sam bio mali da sam bio prestolonaslednik jednog regiona Indonezije. Dok sam bio u Eupenu, razmotrio sam mogućnost i počeli smo pregovore – izjavio je Đordi Amat, a za njega i neće biti iznenađenje ako nakon ovog otkrića prestane da se bavi fudbalom.

Ipak, on tvrdi da mu se život neće mnogo promeniti, ali je već obećao da će raditi da poboljša uslove za život na indonežanskom ostrvu Siau.

Izvor: espreso.co.rs