Francuz pitao Hrvate koju državu najviše mrze: Sugerisao im Srbiju, pa se iznenadio odgovorima

|

Jutjuber Slavictalks iz Pariza posetio je Zagreb i tom prilikom napravio anketu. On je ispitivao brojne Zagrepčane postoji li država koju mrze. Kako je izgleda poznavao noviju istoriju Balkana, u anketi je svakome ko je pristao da govori pred njegovom kamerom sugerisao kao mogući odgovor – Srbiju. Međutim, odgovori su ga iznenadili.

Tokom provociranja sagovornika, Slavictalks je uglavnom dobijao negativne odgovore po pitanju mržnje Hrvata ka Srbima, uz samo jedan izuzetak i to od strane tinejdžera, dok je od jednog tek punoletnog momka dobio možda i najbolji odgovor – u prošlosti se ne živi.

Prve pred kamerom su se našle dve Zagrepčanke koje su kroz osmeh prokomentarisale da ne mrze Srbiju, te iskazale svoju želju da jednom posete našu zemlju.

“Nismo bili u Srbiji, ali ona želi da ide tamo, voleli bismo”, rekla je jedna od njih u ime obe.

Sledeći sagovornik bio je mlađi muškarac, koji je rekao kako nema mržnje, te i da je bitno da se širi ljubav.

“Ne, mislim da Hrvati vole sve zemlje. Možda smo u prošlosti imali razmirice sa komšijama, ali to je prošlost i sada širimo ljubav, to je sve što mogu da kažem”, odgovorio je on.

Onda je zaustavio trojicu tinejdžera, od kojih se jedan izdvojio odgovorima, dok su njegovi drugari sa strane sve to slušali. Naime, on je kao iz topa na pitanje da li mrzi nekoga odgovorio Srbija. Kad su momci krenuli da se udaljavaju, Jutjuber je pitao momka da mu objasni zbog čega.

“Zbog prošlosti. Oni su nas napali. Oni su pi***ce”, rekao je mladić koji se tokom razgovora smeškao, te nije sigurno da li je odgovor bio ozbiljan ili se radi o neukusnoj šali.

I dok su njegovi drugari rekli da nikoga ne mrze, tinejdžer koji je govorio o mržnji, opet je ponovio ime naše zemlje.

A onda je naišao na tvrd orah, odnosno, mladića koji ne voli Francusku.

“Ne volim Francuze. Radim kao konobar i ne daju napojnice. Možda i Špance, oni imaju tradiciju da ne daju bakšiš. Mi smo Hrvati, mi smo drugačiji, mi uvek dajemo bakšiš”, objasnio je ovaj mladić iz Hrvatske.

Izvor: blic.rs