Evo gde su i šta rade deca Zorana Đinđića: Sin Luka (29) krenuo očevim stopama, a Jovana (33) izrasla u uspešnu i lepu devojku

|

Danas je tačno pune dve decenije kako premijer Zoran Đinđić više nije sa nama, a kao najveće blago je iza sebe ostavio dvoje dece. Jovana je imala 13, a Luka 9 godina kada su izgubili najveći životni oslonac. Ali, ništa ih nije sprečilo u tome da izrastu u dostojanstvene i veoma uspešne ljude.

Jovana Đinđić danas ima 33 godine i po karakteru je izgleda sličnija svom ocu, iako svi komentarišu da je slika i prilika svoje majka Ružica po izgledu, otmenosti i odmerenosti.

Od svog oca Zorana, nasledila je govorničke veštine i političke afinitete. Diplomirala je 2013. godine na Univerzitetu Singidunum, u roku, na smeru Komunikologija, a zatim je master studije iz oblasti socijalne kognicije završila u Londonu.

Stažirala je od 2016. godine u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine Jovana je koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava. Ona je angažovana u timu koji je nadležan za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Njihov živote je od ranog detinjstva obeležen političkom karijerom njihovog oca. Kada je Luka ima 3 godine, bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine. Njegova slika dok sedi na očevim ramenima, na čelu demonstranata, ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” , obišla je celu našu planetu.

Luka Đinđić, Zoranov naslednik, završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a njegovi profesori i kolege su svojevremeno pričali da je uvek imao osmeh na licu, i bio je izuzetno ljubazan. Mnogi predviđaju da će Luka možda krenuti tatinim stopama, jer se pričalo da ima političkih afiniteta.

Izvor: stil.kurir.rs