Ekskurzija u Nišu, 2 noći, 11.800 dinara – Da li je ovo normalno ili preskupo: Objava jedne majke pokrenula žustru diskusiju na Tviteru

|

Putovanja sa školom, ekskurzije i nastave u prirodi – sve je to deo đačkog doba. Iako ekskurzije nisu obavezne, roditelji se trude da ih obezbede deci, kako bi im priuštili iskustvo putovanja sa školskim drugovima, stvaranja lepih uspomena, ali i pružili priliku da vide i nauče nešto novo. Međutim, ekskurzije su po pravilu veliki izdatak za roditelje.

Roditelji često nisu svesni šta sve ulazi u cenu aranžmana, a kada troškove uporede sa cenama koje turističke agencije nude za dosta primamljivije destinacije od onih koje se nude đacima, cene često mogu da deluju nerealno. Zato je jedna majka odlučila da mišljenje potraži na Tviteru i izazvala burnu diskusiju.

“Da li je normalno da ekskurzija, 2 noćenja od BG do NI, usput obilasci..i nazad košta 11800 din??? Možda sam ja čudna, što mi nenormalno”, napisala je zbunjena majka, a onda su počeli da se ređaju komentari u kojima drugi korisnici podržavaju njen stav, pa sve do onih koji ne razumeju “šta bi tu moglo da bude nenormalno”.

“Drug mi ide sa devojkom u Istanbul.. 5 dana.. Po osobi 89 evra”, “Za predškolski uzrast, jednodnevni izlet u trajanju od 6 sati, Babina reka 3860. Računaj voda, sok, smoki, grisine. Na deci uvek zarađuju. “Dok se svi ugrade… A znaju da roditelji moraju da prihvate. Šta kaže školski odbor? Roditelji?”, “Nije normalno, skupo je”, glase neki od komentara, a drugi se nadovezuju.

“3 dana, 2 noći Bg-Niš i obilasci 15.390 din. To tvoje je još i povoljno”, “Vrtićka grupa izlet do Svilajnca 4000 din”, “Ekskurzija sa 2 noćenja do Zlatibora uz obilaske košta preko 17 hiljada. I od kad mi se deca školuju, skupe su”, “Sedam dana Zlatibor 24000 dinara. Prvaci su u pitanju. A ekskurzija jednodnevna 1700”, “Kod nas 1 noćenje i to B. Bašta 10.000, kao obilaze usput manastire”, pisali su korisnici o svojim iskustvima sa ekskurzijama školaraca širom Srbije.

Diskusiji su se pridružili i oni koji su, računajući šta sve dete dobija za navedenu cenu, drugačijeg mišljenja.

“Nije mnogo, nego Srbija, 15 evra po učeniku autobus, 40 evra polupansion dva dana, 5 evra za dnevnice nastavnika, 2 evra vodič, još neka ulaznica 5 evra, to je 8000 dinara minimalno, i to bez ikakvih agencijskih troškova”, “Nije skupo, nego smo siromašni”, “Normalno. Niko nama nije kriv što smo beda”, zaključuju korisnici Tvitera.

Izvor: kurir.rs