Država mladima u određenim područjima daje više od milion dinara: Rok za prijavu do 5. jula

|

Gradska uprava za privredu raspisala je Javni poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji grada Novog Sada. Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti do 5. jula u šalter sali Gradske kuće od 8 do 15 sati ili putem pošte. Ukupno se dodeljuje 28 miliona dinara, namenjenih za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje povrća, voća, grožđa i cveća.

Moguća je samo jedna prijava po podnosiocu, koji može maksimalno dobiti 1.200.000 dinara bez PDV-a, a neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre raspisivanja Javnog poziva.

Pravo na sredstva ima nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), u koji je upisan nakon 1. januara prošle godine, a najkasnije do dana objavljivanja poziva.

Prijavljeni moraju da imaju navršenih 18 godina i ne više od 40 godina napunjenih u kalendarskoj godini u kojoj se podnosi prijava. Još jedan uslov je da nisu koristili sredstva za podršku mladima u ruralnim područjima, ali i da imaju prebivalište na teritoriji Grada i ne koriste podsticaje za istu namenu, kao i da imaju izrađen poslovni plan-ekonomsku održivost projekta regulisane poreske obaveze.

U skladu sa uslovima IPARD programa u Republici Srbiji, potrebno je da u RPG imaju upisano poljoprivredno zemljište pod proizvodnjom povrća, voća, grožđa i cveća.

Izvor: blic.rs