Stižu pljuskovi u tri regiona Srbije: RHMZ izdao upozorenje – Totalni obrt nakon sparnog dana

|

Republički hidrometeorološki zavod najavio je na svom sajtu mogući razvoj oblačnosti u popodnevnim satima za tri regiona Srbije.

“U naredna dva sata uz lokalni razvoj oblačnosti na zapadu, jugozapadu i jugoistoku Srbije plјuskovi sa grmlјavinom”, stoji u najavi koja važi malo posle 18 sati, tako da se savetuje svima onima koji se vraćaju kući sa posla da, za svaki slučaj, pripreme kišobrane.

Inače, RHMZ je ranije danas upozorio na visoke temperature. Upozorenje važi na području cele Srbije. Pred nama su veoma topli i sve više sparni dani uz pojavu grmljavinskih pljuskova, najpre na planinama, dok bi i ih od petka češće trebalo biti i u nizijama.

Do petka veoma toplo, ali nestabilnije u odnosu na protekle dane.

Noći će biti tropske, što znači da temperature neće padati ispod 20 stepeni Celzijusa. U većim gradovima minimalne temperature mogu ostati i preko +24 stepena Celzijusa. Dnevni maskimumi veoma, ponegde i esktremno visoki. Najčešće od 33 do 36, a ponegde i oko 38 stepeni Celzijusa, dok bi u najtoplijim lokalitetima bilo oko 40 stepeni Celzujusa.

Za vikend će uslediti slab prdor manje vrelog vazduha te će u subotu uz češće nestabilnosti, posebno će nad severom i istokom regiona biti i manje toplo uz maksimume koji bi se kretali do 27 do 33 stepena Celzijusa. Na snazi je narandžasti meteoalarm.

Izvor: telegraf.rs