Đorđe sa porodicom otišao na Kopaonik za vikend – Sačekale ga paprene cene: Čaj 350, pica 1300 a flaša vode 600 dinara

|

Snežne padavine prethodnih dana utabale su staze na Kopaoniku, pa je popularno srpsko skijalište u toku prošlog vikenda bilo puno posetilaca.

Jedna od nezaobilaznih tema kada je ova planina u pitanju jesu izuzetno visoke cene, koje nisu izostale ni ove godine. Đorđe Stanković iz Kraljeva odlučio je da vikend sa porodicom provede na Kopaoniku, pa izneo svoje utiske o cenam na skijalištu.

“Dovoljno je reći, da jedan ručak sa porodicom najmanje košta 120 evra, dok su samo domaća kafa i čaj 700 dinara, a flaša od dva litra vode 2.000 dinara. Pritom konobar je prišao i rekao iz topa rekao “čaj i domaća kafa su vam 700 dinara”, kada smo tražili račun, koštalo nas je 620. Iako smo bili i prošle godine, imam utisak da je poskupelo sve za 30 odsto”, rekao je Đorđe.

On priznaje da su staze na Kopaoniku zaista odlične i da zbog ljubavi prema skijanju rado bira ovu planinu, ali da će zbog visokih cena i neljubaznosti konobara tokom predstojeće zime najverovatnije potražiti drugu destinaciju.

“Razumem da sve poskupi, ali mislim da je Kopaonik nije više planina za šire narodne mase, već samo za one sa izrazito dubokim džepom, zbog toga se mi selimo na Zlatibor ili Staru Planinu. Kada saberemo sve i stavimo na papir, za našu porodicu na ovom mestu, za sve četiri dana, skijanja treba preko 2.000 evra, što je zaista puno”, zaključuje Đorđe Stanković.

Izvor: blic.rs