Đoković pred AO govorio o hotelu u kome je bio zatvoren: “Prevrnuo mi se stomak, čak sam i prepoznao jednog čoveka”

|

Ubrzo nakon treninga koji je odradio na Rod Lejver Areni, najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je i konferenciju za medije pred početak Australijan opena.

Novak će takmičenje početi u nedelju od 09.00 časova, a protivnik će mu biti Hrvat Dino Prižmić koji je iz kvalifikacija došao u glavni žreb.

Prvo pitanje za Đokovića bilo je vezano za to ko mu je najveća pretnja, na šta je Đoković jasno poručio:

“Ja! Prvo ja, a onda svi ostali. Mnogi ovde pokazuju želju da osvoje GS. Neki idu malo više napred od drugih, ali je žreb ogroman, znamo šta znači GS. Uzbuđujuće je biće deo svega ovoga”, započeo je Novak.

Otkrio je Đoković i kakvo je stanje sa zglobom, te šta su mu ciljevi

“Zglob je dobro. Imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, pa ćemo videti. De Minor je došao do Top 10, velika priča za njega. Nije to veliko iznenađenje za mene, on je jedan od najbržih ako ne najbrži teniser na turu. Jednako dobar u ofanzivi i defanzivi, Lejton Hjuit mu je mentor i pomaže mu dosta u ovom procesu. Znam da su očekivanja velika kada se igra kući, a i velika je šansa da ode daleko. U odličnoj je formi”, rekao je on, pa otkrio promenu u timu.

“Čarli je sada u ulozi tim menadžera. To je promena. I dalje učestvuje u ulozi trenera asistenta treneru Goranu. Dosta dobro obavlja tu ulogu iako nema puno iskustva. Brzo uči i neko je kome mogu da verujem, ko mi je prijatelj. Odličan je u timu sa Markom Madenom koji je moj menadžer. Elektra, ona se priključila takođe menadžmentu, biće još ljudi u širem timu, neće biti svi tu, ali na GS gledamo da budemo u punom sastavu zbog zahtevnosti oko brenda i moje karijere”.

Naravno, nezaobilazno pitanje bilo je o prošlogodišnjoj deportaciji i višednevnoj torturi koju je preživeo u Australiji.

“Nisam bio tamo (hotel gde su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gde sam bio pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Bio je loš osećaj, prevrnuo mi se stomak. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osećam neku povezanost sa njim. Razumem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan”, poručio je Novak Đoković.

Izvor: telegraf.rs