Đoković je neuništiv: I pored povrede pobedio Dimitrova – Moćni Srbin ide u osminu finala Australijan Opena

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena! On se junački izborio sa povredom i odličnim Grigorom Dimitrovim, a gledaoci iz Srbije sa brojnim promenama TV kanala tokom trajanja prenosa, ali je ona najvažnija vest da ćemo Noleta nastaviti sa uživanjem da pratimo sa kompleksa u Melburnu – 3:0 (7:6 /9:7/, 6:3, 6:4).

Novak je na teren izašao sa nekoliko bandaža i velikom trakom preko noge. No, ni to ga nije zaustavilo da nastavi svoj pohod ka desetom Australijan Openu.

Prvi set krenuo je silovito. Novak je osvojio brejk već u prvom servis gemu Bugarina i delovalo je da će lako uspeti i da ga zadrži, pošto gotovo da nije imao problema na svoj servis sve do pred sam kraj.

Ipak, u trenutku kada je Đoković servirao za osvajanje ovog dela igre, desio se pad u njegovoj igri. Prethodno je Novak imao tri šanse da završi posao na servis Bugarina kada je imao set lopte, da bi posle toga dopustio Griški da se vrati, izjednači, a potom i da i sam stigne do dve set lopte na Novakov servis.

Srećom, ostao je Novak smiren u tim momentima, uveo je ovaj set u tajbrejk. Poveo je sa dva mini-brejka, ali se Bugarin vratio i uneo novu dramu. Igralo se poen za poen, sve je trajalo prilično dugo, ali je posle sat i 15 minuta borbe, Đoković uspeo da iskoristi svoju šansu na mreži i da povede na ovom meču.

Odmah je u pauzi između prvog i drugog seta Novak tražio pomoć medicinskog tima, pa je nastao strah oko toga da li će moći meč da privede kraju. Ne da je mogao, već je odlično otvorio i drugi set. Bio je vrlo miran i staložen i nije dozvoljavao Dimitrovu da dođe do prilika za brejk na njegov servis.

Umesto toga, već je zapretio u četvrtom gemu kada je imao tri brejk lopte u gemu koji je trajao čak 12 minuta, a pošto ih nije iskoristio, jeste samo dva gema kasnije na 30:40. Jedina je to bila šansa u tom gemu, ali je Đoković čvrsto uspeo da je iskoristi i da potom bez imalo borbe dođe i do drugog seta.

Poslednji, treći set, bio je čudan i sa mnogo brejkova na obe strane. Bugarin je pao odmah na startu, dao je Novaku luft od 3:0 uz dva brejka prednosti, da bi posle toga uspeo da anulira jedan brejk i eventualno unese dramu u ovaj meč. Đoković je uzvratio brejkom sa nulom, ali se i Bugarin potom ponovo probudio i posle duple greške Đokovića vratio još jedan brejk.

No, do kraja drame nije bilo, pošto je Srbin zaključao vrata, sačuvao svoju prednost i plasirao se u osminu finala.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Aleks de Minor, domaći teniser iz Australije, pa će Srbin pored protivnika igrati i protiv publike koja će zasigurno podržati svoju nadu.

Izvor: telegraf.rs