Dijana napustila fakultet zbog trudnoće, a Srđan… – Isplivalo koje škole su završili Novakovi roditelji

|

Roditelji najboljeg tenisera na svetu, Srđan i Dijana Đoković imaju ogromnu ulogu u Novakovom uspehu. Šta su Đokovići sve pregurali zajedno na putu ka uspehu, znaju samo oni, a razumljivo je da su se mnogih stvari odrekli.

Dijana Đoković bavila se sportom: plivala je, igrala odbojku, skijala. Bila je član Skijaškog kluba Kopaonik. Dugi niz godina je igrala i folklor u kulturno-umetničkom društvu. Nakon osnovne, završila je srednju hemijsku školu, a onda upisala Tehnološki fakultet.

Ipak, shvatila je da to nije zanimanje za nju, pa je prešla na Fakultet za fizičku kulturu. Prekinula je školovanje nakon što je 1986. saznala da je u drugom stanju. Upoznala je Srđana tokom zimskog raspusta na Kopaoniku, gde je ona trebalo da polaže za instruktora skijanja.

I Srđan Đoković je zaljubljenik u skijanje. Kada se, po završetku srednje škole, sa roditeljima sa Kosova doselio u Beograd, upisao je Pravni fakultet, ali studije nije završio. Tokom zime radio je kao instruktor skijanja na Kopaoniku i Brezovici, pa je tako jednom prilikom i upoznao buduću suprugu. Ostalo je istorija, i iako nisu završili visoke škole, Srđan i Dijana slobodno mogu poneti titulu najpožrtvovanijih roditelja.

Izvor: hellomagazin.rs