Danas počinje isplata: Prvi na spisku Kraljevčani i Kragujevčani – Pogledajte ko dobija 200.000 a ko 800.000 dinara

|

Čitav je niz državne pomoći koja se i zvanično najavljuje ovih dana. Na spisku su i mladi i stari i ugrožene grupe. Sada je država najavila i novu pomoć.

Danas je počela isplata državne pomoći za sve porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim popolavama. Prvi na spisku su stambeni objekti u Kragujevcu i Kraljevu.

Nakon dostave lokalnih samouprava pravosnažnih rešenja Ministarstvu za javna ulaganja o materijalnoj pomoći države i za obnovu kuća oštećenih u poplavama, biće isplaćena bespovratna materijalna pomoć.

Nakon jakih i obilnih padavina koje su oštetile stambene objekte, Vlada Republike Srbije usvojila uredbu o Državnom programu pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana.

Program pomoći države se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, a stepen oštećenja je kategorisan u pet kategorija, na osnovu kojih se isplaćuje pomoć građanima u sledećim iznosima:

za prvu kategoriju oštećenja – 200.000,00 dinara; za drugu kategoriju oštećenja – 300.000,00 dinara; za treću kategoriju oštećenja – 400.000,00 dinara; za četvrtu kategoriju oštećenja – 500.000,00 dinara; za petu kategoriju oštećenja – 800.000,00 dinara.

Izvor: espreso.co.rs