Da li će biti jakih pljuskova ili nas čeka repriza vrelih talasa: Objavljena detaljna prognoza za celu nedelju

|

Pre oko mesec dana, jaki pljuskovi praćeni gradom napravili su štetu širom zemlje, pa se većina građana, kad čuje najavu za kišu, prvo zapita da li će se ovakvo nevreme ponoviti. Na ovo pitanje odgovor je u svojoj prognozi dao meteorolog Đorđe Đurić.

“Do kraja današnjeg dana zadržava se sunčano i veoma toplo vreme, ali malo prijatnije u odnosu na prethodne dane. Temperatura će bitiu intervalu od 32 do 36 stepeni, u Beogradu do 34 stepena. Sutra će biti sunčano i još toplije, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, u Beogradu do 36 stepeni. Poslepodne i uveče u severozapadnim i zapadnim delovima zemlja, a tokom noći i u centralnim predelima, stiže osveženje, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Tokom večeri i noći počeće da duva pojačan severozapadni vetar”, prognozira Đurić.

Na pitanje da li nas očekuju pljuskovi poput onih krajem juna, Đurić odgovara da je to malo verovatno.

“Može se desiti da na manjem prostoru padne veća količina kiše, ali uglavnom će biti reči o prolaznim i ne tako jakim pljuskovima”, rekao je meteorolog Đurić.

U sredu će vreme biti malo prijatnije. Na severu će biti suvo, a u ostatku zemlje promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Temperatura će biti neznatno niža, između 30 i 34 stepena.

“U četvrtak i petak ponovo se vraća sunčano i veoma toplo vreme. Samo će na jugu biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U četvrtak će se temperatura kretati od 32 do 36 stepeni, a u petak od 33 do 37 stepeni”, prognozira Đurić.

U subotu će prepodne biti sunčano, a poslepodne na severozapadu stiže naoblačenje sa kišom, uz pojačan severozapadni vetar. Nedelja će biti nešto svežija sa padom temperature za oko pet stepeni, a oko 1. avgusta kako najavljuje Đurić, opet možemo očekivati porast temperature.

Izvor: telegraf.rs