Čuvena rečenica iz filma obeležila joj je život: Sa Batom Živojinovićem snimila najpoznatiju scenu, otišla iz Srbije i promenila život u potpunosti (FOTO)

|

Vitomira Lončar (63), hrvatska glumica koju i danas mnogi pamte kao Šteficu Cvek iz ostvarenja Rajka Grlića “U raljama života”, godinama ne živi na Balkanu, te se prisetila saradnje sa Batom Živojinovićem i otkrila je čime se danas bavi.

Film “U raljama života” jedno je od najpoznatijih ostvarenja Rajka Grlića. Scenario za ovo ostvarenje napisao je u saradnji sa Dubravkom Ugrešić, prema njenom romanu “Štefica Cvek u raljama života”. Rajko je u filmu okupio tim snova, pored Bate i Vitomire, u “U raljama života“ glume i Gorica Popović, Bogdan Diklić, Miodrag Krivokapić, Semka Sokolović Bertok, Mira Furlan, Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević i drugi.

Štefica je najprepoznatljivija po sceni sa Batom Živojinovićem, gde on izgovara rečenicu “Sad ću da te ka**am”, koju, kako kaže Vitomira, znaju i u Kini, gde ona danas živi.

– Prošlo je 40 godina kako sam bila na audiciji za film koji mi je promenio život i okrenuo ga naglavačke. To je bio jedan od najgledanijih filmova u državi. Osećala sam se veoma uzbuđeno – ispričala je glumica, te je otkrila da li joj je bio teško da se pred kamerama skine.

– Ne! Jer u tom skidanju zaista nije bilo ničega vulgarnog ili neprimerenog. Osećala sam se potpuno sigurno, zahvaljujući Rajku Grliću koji mi je na setu omogućio da se tako osećam.

– Batu Živojinovića sam upoznala tek na snimanju, ali nisam bila kao Štefica Cvek i rekla sam: “Isuse, to je Bata Živojinović, kako je slavan”. Nakon toga sa njim nisam ni kafu popila. – rekla je glumica.

Glumac Bata Živojinović je ranije izjavio da ga je bilo stid kada je morao da obuče tigraste gaće u filmu, a Vitomira je otkrila da li se seća toga i da li mu je bio neprijatno.

– E, toga se veoma dobro sećam. Nije se stideo, nego mu nije bilo jednostavno. Veliki frajer jugoslovenskog filma koji hoda u tigrastim gaćama, a onda još ne napravi ništa tamo nekoj Štefici. – ispričala je kroz osmeh glumica.

Ona je otkrila da li joj smeta što se film pamti po čuvenoj rečenici koju Bata izgovara Štefici.

– Smešno mi je više. U Kini čak imamo grupu na društvenoj mreži We Chat u kojoj su članovi eks-ju. Suprug i ja smo najstariji ovde iz dijaspore, pa mladi govore često roditeljima koga su upoznali, s kim se druže, pa mnogo puta spomenu i mene. Veoma često dobijem poruku – “Rekla sam mami i tati da ste ovde i svi vas znaju po Bati i rečenici sad ću da te ka**am”, a zatim im bude neugodno. Ta jedna rečenica koju mi je Bata u filmu rekao, obeležila je mnoge generacije.

Glumica se inače u Kinu preselila 2016. godine.

– Spakovala sam samo jedan kofer i svoj bivši život ostavila iza sebe. Bila sam potpuno spremna da u 57. godini započnem novi život. Živim u gradu Sjenu, koji je poznat po vojsci od terakote i radim kao profesor na fakultetu za kulturu i medije.

Izvor: blic.rs