Crnom farbom uništen mural Bati Živojinoviću: Prizor zapanjio mnoge, oglasio se njegov sin (FOTO)

|

Mural našem legendarnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću ispred Beogradskog dramskog pozorišta uništen je crnom farbom. Glumcu su precrtane oči na muralu, nacrtano mu je nešto što podseća na brkove, na obrazu mu je nacrtano ocilo sa četiri slova „S“, a na čelu mu je napisano „đubre“.

Sve koji su videli pomenuti mural, prizor je zgrozio, a povodom ovog vandalizma oglasio se njegov sin Miljko.

“Bilo bi lepo da je taj koji je oskrnavio Batin mural, obrazložio zašto ima takvo mišljenje o mom ocu… Ali to je sad posao za nadležne organe. To se bar lako može utvrditi forenzičkim metodama, pod uslovom da za to postoji javni interes“, izjavio je Miljko za „Novosti“.

Inače, legendarni glumac Velimir Bata Živojinović odigrao je oko 300 uloga na filmu i televiziji, najviše u celoj bivšoj Jugoslaviji, a pritom u najraznovrsnijim žanrovima. Partizanski filmovi i socijalne drame, komedije – sve mu je „ležalo“. Plenio je prirodnošću i posebnim šarmom, često ostavljajući utisak da na ekranu nije glumac nego autentična ličnost.

Bio je mega zvezda u Kini, gde su ga milijarde gledale u filmu “Valter brani Sarajevo” (reditelja Hajrudina Krvavca iz 1972.), ali i višestruki učesnik festivala u Kanu (sa sedam filmova među kojima su “Skupljači perja” 1967, “Grupni portret s damom” 1977, “Poseban tretman 1980.), dobitnik tri Zlatne arene u Puli i niza drugih nagrada na domaćim i stranim festivalima.

Izvor: nova.rs