Cene letovanja skuplje za 20 odsto: Za odlazak na more trebaće vam i do 600 evra po osobi

|

Srbi su se jako uželeli letovanja, ali kada budu čuli cene za 2022. godinu neće im biti dobro.

U domaćim turističkim agencijama kažu da su cene letovanja porasle i za 20 % nego prošle godine i to zbog poskupljenja cene prevoza, hrane, goriva. Egipat je svakako najskuplji. Četvoročlana porodica za desetodnevni odmor u julu, u hotel sa četiri zvezdice u Egiptu, moraće da plati najmanje 2.236 evra.

“Najveći broj turista uplaćuje Tursku, znajući da u ovom period brojni hoteli imaju popuste. Cene za ovu destinaciju su poprilično raznolike, od povoljnih “ol inkluziv” hotela, pa do onih svetski poznatih lanaca, koji svojim gostima pružaju savršenu uslugu. Samim tim, i cene se razlikuju, počev od 600 do 700 evra po osobi, pa sve do preko 2.500 evra po osobi. U ove cene uračunati su i avio-prevoz i transfer do hotela”, kaže Todorović iz turističke agencije “Kon Tiki”, zatim dodaje:

” Pojedini hoteli imaju i sjajne popuste za najmlađe, pa deci do 12 godina ne naplaćuju smeštaj. Hoteli koji su označeni kao porodični nude i razne animacije, dečji meni u restoranu, mini-sportove… To su samo neke od aktivnosti koje hoteli priređuju svojim najmlađim gostima. Takvu uslugu nude i Egipćani.”

Izvor: kurir.rs