Cena srpske jabuke u Dubaiju i kod nas skoro ista: Kristina snimila rafove – Pogledajte koliko košta meso i mleko

|

Dubai je jedan od najluksuznijih gradova sveta, ali pojedine namirnice u određenim marketima mogu se kupiti po vrlo pristupačnim cenama. Tako za kilogram jabuka u ovom gradu treba izdvojiti skoro isto kao u Srbiji.

Tako je Kristina na svom TikTok profilu putem videa podelila cene namirnica iz jednog poznatog hipermarketa u Dubaiju.

Počela je od rafa sa mesom, gde pola kilograma pilećeg belog iznosi samo dva evra, litar mleka se kreće od 1,20 do 1,60 evra, jogurt je 0,35, dok je kilogram krompira 0,80, a 15 komada jaja staje 2,80 evra.

“Jabuke uvezene iz Srbije, još malo pa jeftinije nego u Srbiji, a one ovde koštaju 1,60 evra po kilogramu”, kaže Kristina.

Za kilogram lubenice treba izdvojiti samo 0,60 evra, dok sveže ceđeni sokovi koštaju između 1,50 i 2,30, a limenka gaziranog pića je 0,65 evra.

Kako tvrdi Kristina, u skoro svim većim marketima postoji mesto gde može da se sedne i pojede neki obrok. Tako će vas jedna porcija gotove hrane koštati između 1,50 i 2,50 evra, što je jako povoljno čak i za naše prilike.

“Ako bi da se zasladiš, parče torte je od 0,60 evra do 1,50, a za litar goriva ćeš morati da izdvojiš svega 0,80 evra”, poručuje Kristina.

Komentari na ovu objavu bili su razni poput: “Onaj ko se vrati iz Dubaija i kaže da je jeftinije nego kod nas, definitivno nije normalan”, “Ovo je nemoguće”, “Nafta je previše za 0,80”, “Trenutno sam u Dubaiju i sve je ekstremno preskupo”, “Čak jeftinije od Minhena, a tu smo i sa kirijama”, bili su samo neki od komentara.

Izvor: espreso.co.rs