Cena sa rafova o kojoj se priča: Jedan dodatak koji svi stavljamo u kolače poskupeo 300 odsto

|

U moru poskupljenja životnih namirnica, mnogi možda ne obraćaju pažnju na sitnice. Ipak, cena vanilin šećera u kesici od 10 grama nije mogla ostati neprimećena, a na Tviteru je izazvala lavinu komentara.

Naime, kesica ovog dodatka za slatkiše sada košta ni manje ni više nego 36,99 dinara. I dok možda tih 36,99 dinara sa rafa ne bode oči na prvu, kako kažu neki, to zapravo uopšte nije zanemarljivo jer je poskupljenje u kratkom roku od 300 odsto.

Mnogi se sećaju da je nedavno kesica vanilin šećera koštala 9 dinara, i onda je jasno da je skok cene zaista drastičan. Nakon tvita o ceni vanilin šećera, usledili su brojni komentari potrošača. Neki su bili ironični, neki duhoviti, a svima je zajedničko da su zapanjeni visinom cene.

Bilo je i onih koji kažu da to ne treba mnogo da čudi ako je već pirinač u pojedinim radnjama otišao na 800 dinara. Jedan korisnik duhovito je napisao: “To je za kolače. Pa nećemo valjda da jedemo kolače u ovako dramatičnom trenutku”, dok su drugi već napravili zalihe, otkrivši da u susednoj Mađarskoj kilogram vanilin šećera košta 120 dinara.

Bilo kako bilo, cena na rafu je neumoljiva, a na potrošačima je da odaberu da li će praviti kolače ili će kupovinu svesti samo na neophodne životne namirnice.

Izvor: nova.rs