Britanski novinar otkrio pozadinu Novakovog slučaja: Premijer Skot želi da ga birači vide kao strogog po ovim pitanjima

|

Oliver Braun, novinar i glavni urednik sportske rubrike britanskog Telegrafa, dao je svoje mišljenje oko celokupne situacije vezane za Novaka Đokovića, čiju dramu prati ceo svet.

Braun je gostovao u programu “BBC” radija i tom prilikom je indirektno poručio da je cela ova farsa politička igra.

“Đoković se hrani ovom situacijom. Drugi bi pukli pod pritiskom i uhvatili prvi let kući, ali on nije takav. Odlučio je da ostane i bori se. Australijski premijer Skot Morison je puno svog političkog kapitala uložio u Đokovićev slučaj. Nemojte da zaboravimo da slede federalni izbori za četiri meseca. Morrison želi da ga birači vide kao strogog kada su ovakve teme u pitanju i sigurno neće napraviti izuzeće ni za koga”, izjavio je Braun i dodao:

“Na turniru bismo mogli da gledamo jako ružnu atmosferu. Pretpostavimo da će Novak, ako se i bude takmičio, imati puno podrške. Srpski navijači su zbog njega pravili nerede ispred hotela u kojem je bio pritvoren. Doduše, kad se gleda učinak na Novakov tenis, on bi zbog toga mogao biti bolji. Ipak govorimo o jednom od mentalno najjačih sportista u istoriji”, rekao je Braun, i indirektno nagovestio da je ovo deo političke igre.

I pored toga što je Novak dobio izuzeće i prehodno mu je borovak odobren, australijski premijer izignorisao je sve te činjenice usput ne spomenuviši ostale tenisere koji imaju isti status kao Novak, a ipak su ušli u zemlju i nastupiće na prvom Grend slemu u godini.

Ali, sudeći po prošlosti, Morisonu nisu strane kontradiktornosti koje sada, kako se bliže izbori, možda pokušava da zataška skandalom čiji je glavni akter teniski svetski broj jedan.

Izvor: sport.blic.rs