Boris Tadić o kandidaturi za predsednika: Po tim rezultatima sam uglavnom u samom vrhu

|

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) rekao je da će odluku o kandidaturi za predsednika na predstojećim izborima doneti u najskorije vreme.

„Uopšte se ne kolebam, već čekam da se postave jasno svi parametri kako bih mogao da donesem dobru procenu i ispravnu odluku“, rekao je Tadić.

Naveo je da je ključni parametar, koji mora da se uzme u obzir, rejting koji kandidati uopšte mogu da dostignu ili izgube.

Tadić je ocenio da “u ovom trenutku nije ključan kvantitet već kvalitet”, odnosno, kako je rekao, “dubina podrške i stvarni politički, a ne medijski potencijal”.

Napomenuo je i da moramo da razlikujemo podršku koja dolazi od medijskih manipulacija i potencijalno stvarne političke podrške u samom društvu”.

“Što se tiče mog rejtinga, ne bih sada da govorim o brojkama, ali sam po tim rezultatima uglavnom u samom vrhu”, rekao je Tadić.

Na pitanje ko je bolji kandidat – Miroslav Aleksić ili Zdravko Ponoš, lider SDS je rekao:

– Ima boljih kandidata i od jednog i od drugog i zato bi bilo štetno kreirati preko medija i kvazianalitičara utisak da je to jedini izbor kandidata u proevropskom delu opozicije.

Izvor: nova.rs