Bivši direktor EPS-a Milorad Grčić ima novo radno mesto: Poznato na koju je funkciju postavljen

|

Bivši vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je nakon ostavke u tom javnom preduzeću postavljen na novu funkciju. Kako je za Nova.rs potvrđeno u kabinetu Miroslava Čučkovića, Grčić je izabran za pomoćnika predsednika opštine Obrenovac.

Grčiću je ovo druga funkcija otkako je podneo ostavku na mesto direktora EPS-a. Kraći preiod je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u istom preduzeću, da bi nedavno raskinuo radni odnos.

Na te funkcije je, praktično pod pritiskom javnosti, zbog nezadovoljavajućeg stanja u Elektroprivredi Srbije, podneo ostavku.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije je u januaru podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a, a tada je ministarka Zorana Mihajlović izjavila da svi koji su bili učesnici incidenata i problema u energetskom sistemu moraju da polože račune, jer je reč o nacionalnom i državnom interesu.

„Oni su obmanjivali državu i govorili kako su spremni za zimu, a sa prvim snegom je došlo do kolapsa“, izjavila je tada ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Izvor: nova.rs