Beograđanin za dug od 7.000 morao da plati 20.000 dinara – Kivan na upravnicu zgrade jer je napravila veliki propust

|

Kao što svi stanari svakog meseca plaćaju struju, vodu i ostale komunalije, tako novac treba da izdvoje i za održavanje stambene zajednice, što pojedini ne čine.

Kada se neplaćeni računi nagomilaju, stanarima zgrade stiže opomena pred utuženje, a ako je ne prime, sledi i tužba. Međutim, u praksi se pokazalo da građani Beograda uglavnom redovno izmiruju dugovanja prema zgradi.

“U slučaju da stanar nije platio tri rate za održavanje ili ako je reč o dugovanju koje je bilo veće od 10.000 dinara za neku određenu popravku, stanaru advokatska kancelarija šalje opomenu pred utuženje”, kaže za predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Ljubiša Banovački.

Šalje se pismo sa povratnicom koje često stanari izbegavaju da prime, pa se u roku od 15 dana stavi na oglasnu tablu zgrade, posle čega, ako nema reakcije stanara, sledi utuženje.

“Meni se nagomilalo nekoliko rata, dugovanje je bilo više od 7.000 dinara” priča jedan od revoltiranih sugrađana sa Đerma.

“Tada nisam živeo u stanu, nije mi stigla nikakva opomena, a upravnica me nije ni obavestila pre svega da dođem i platim sve. Došlo je do toga da zbog dugovanja od 7.000 moram da platim više od 20.000 dinara jer su me tužili! Pokrenuo sam i protivtužbu jer smatram da nije fer, trebalo je da me bar jednom usmeno obaveste”, ispričao je stanar svoj slučaj.

Izvor: novosti.rs