Tamara iz Austrije odlučila da joj muž neće biti Srbin: “Oni su prerasla deca koja smetaju sebi samima”

|

Jedna devojka iz Srbije, a koja živi i radi u Gracu, na društvenim mrežama ispričala je šta misli o muškarcima u našoj zemlji kao i zašto ne želi da uđe u brak sa svojim sunarodnicima. Delovi njenog pisma glase ovako:

“Radim u IT sektoru, imam nezamislivu platu za srpske uslove, preko vikenda radim i privatno i sve sam sama stekla. Nikad ne reci nikad, ali jako je malo verovatno da ću se udati za nekoga odavde posebno ako je ostao u Srbiji”, započela je ona, pa otkrila nešto o sebi:

“Master sam završila u Gracu. Bilo je naših. Prosečanom Srbinu puna usta jednakosti, poštovanja žena, ali kad čuju da je neka uspešna, sposobna, nije im pravo. Od mene bi se očekivalo da radim ful tajm, a onda da dođem kući, ribam, jurim oko dece dok on zakazuje fudbal sa ortacima. Ti Tamara jednom rukom kodiraj, drugom kuvaj. Jednom nogom cupkaj dete, drugom zatvori sebi vrata bilo kakvog uživanja u životu. Izvinite, ali ne”, piše Tamara.

“U Srbiji je i dalje bitnije udovoljiti njegovim roditeljima, svojim roditeljima, komšiluku, društvenim mrežama nego sebi samima. Zašto bih rađala decu nekome koga treba ja da izdržavam ili sa kim ne mogu izdržati?

“Ja sam zaradila sve što imam. Neću bilo kome da se pravdam. Ne moram. Moje iskustvo je da su muškarci u Srbiji prerasla deca koja samo sede ceo dan i krive druge za svoje propuštene prilike i uvek im je drugi kriv. Lepi su za rekreaciju i park, ali nisu za stan. Pozdrav iz komšiluka”, završava Tamara svoje pismo.

Izvor: stil.kurir.rs