Beloruska teniserka stala u Novakovu odbranu – I ona pamti isti tretman: “Bolelo me 10 godina”

|

Novak Đoković ne želi više da ćuti i bez dlake na jeziku govorio je o “aferi” koju mu nameštaju u Australiji, kako je to opisao srpski trener Goran Bubanj. Đokovića su mediji, ali i protivnici poput Aleksa de Minora, optužili da je lažirao povredu zadnje lože i da mu u stvari nije ništa, zbog čega je na konferenciji za medije poručio da očigledno postoji tendencija da “bude zl1kovac”, što je potvrdila i teniserka Viktorija Azarenka.

Novakova koleginica se prisetila da je i sama bila “žrtva narativa i da je preživela sličnu stvar kao Novak Đoković.

“Savetnica” je igrala protiv američke teniserke Sloun Stivens na Australijan openu 2013. godine, a zbog problema sa povredom tražila je u dva navrata medicinski tajm-aut. Iako je imala “naprslo rebro”, Azarenka je savladala Amerikanku, da bi potom bila optužena za simuliranje.

“Znate li vi šta se meni desilo pre deset godina? To je stvar… To je bilo jedno od najgorih iskustava za mene u profesionalnoj karijeri, način na koji su me tretirali posle toga, kako sam morala da objašnjavam sve do 22.30 jer mi ljudi nisu verovali. Mogu da rezonujem ono što je Đoković pričao”, rekla je Azarenka i nastavila je da podseća novinare da su upravo oni ti koji u javnosti “kreiraju priče” i odlučuju ko je heroj, a ko negativac.

“Rekla bih da postoji velika želja u javnosti da se napišu priče o zlikovcima i herojima. Ali, mi smo obična ljudska bića koja su takođe prošla mnogo toga. Nije bitno koliko sam puta rekla moju stranu priče, nije prošla. Trebalo mi je deset godina to da prebolim i na kraju jesam”, ispričala je Azarenka u dugačkom odgovoru zbog koga su se sigurno postideli mnogi novinari u konferencijskoj sali.

Interesantno, Australijan open koji je 2013. godine osvojila Azarenka bio je i njen poslednji u karijeri. Nakon toga je igrala još samo dva finala US Opena, a videćemo da li se na praiv put vraća u Melburnu. U polufinalu je čeka Ribakina, a potom Pliškova, Linet, Sabalenka ili Vekić.

Izvor: mondo.rs