Bankomat isplatio manje od tražene sume, pa naknadno izbacio preostali deo – Pare pokupio prolaznik

|

Jedan Beograđanin susreo se sa problemom na bankomatu u Beogradu u Ulici Maksima Gorkog kada mu aparat nije izbacio celu sumu novca koju je tražio, već je ostatak novca izašao kasnije kada je on već otišao. Novac je uzeo prolaznik, a celu priču je na društvenim mrežama podelila njegova supruga.

“Ako možete da upozorite građane da izbroje novac prilikom podizanja na bankomatima. Naime, mom mužu bankomat u Maksima Gorkog nije isplatio unetu sumu koja je skinuta sa računa, već umanjenu za više hiljada dinara. Kada smo se žalili, rečeno je da je bankomat naknadno izbacio preostali novac, koga je uzeo prolaznik i da to nije njihov problem”, navela je ona u svojoj poruci koja je objavljena na “Instagram” stranici “Moj_Beo_grad”.

Dejan Gavrilović iz “Efektive” je pričajući na ovu temu naveo da se potrošači često žale da im bankomat prilikom uplate “proguta” novac, odnosno ne proknjiži određeni iznos iako ste ga prethodno uplatili na bankomatu prilikom deponovanja. On je rekao koja je procedura kada vam se to desi.

“Kada vam bankomat ne proknjiži uplatu ili vas zaduži za novac koji vam nije isplatio, u tim slučajevima se piše žalba banci, vraćaju se kamere i slučaj se ispituje. Ipak, koliko brzo će vam novac leći na račun, zavisi od banke do banke, ali iz prakse znamo da obično reaguju dosta brzo i da klijent dobije natrag svoj novac”, objasnio je Gavrilović.

Izvor: mondo.rs