Baka Jeli, legendi Čačka izvršitelji skinuli sav novac sa računa i zaplenili penziju: Sada živi od pomoći dobrih ljudi

|

Jela Surudžić, Čačanka čije je ime ispisano crvenim slovima u istoriji ovog grada, proživljava teške dane jer su joj zbog izgubljenog sudskog spora sa računa skinuta sva novčana sredstva i zaplenjena penzija. Dok je ona bila na čelu Predškolske ustanove izgrađeno je čak deset vrtića u Čačku ali i odmarališta u Ulcinju.

Jela Surudžić odlikovana je najvećim republičkim i gradskim priznanjima, a pre osam godina rešila je da izda knjigu o vremenu kada se radilo i gradilo. Međutim, knjiga pod nazivom „Zublja koja zrači” umesto da bude trag u večnosti za Jelu je postala kamen oko vrata.

Naime, autor knjige je protiv Jele Surudžić poveo sudski spor jer mu ona navodno nije isplatila ceo honorar. Jela je ovaj spor izgubila, a da bi troškovi i potraživanja bili namireni u celu ovu priču uključili su se i izvršitelji.

Baka Jela je bukvalno ostavljena bez sredstava za život i praktično preživljava od pomoći dobrih ljudi koji nikada nisu zaboravili šta je sve ova vredna žena uradila i ostavila iza sebe.

Ipak, da se svako dobro u životu dobrim vraća, potvrđuje i inicijativa gradskog rukovodstva da nađe način kako bi Jeli pomogli da se reši dugova, a akciju prikljupljanja novca za Jelu već su se uključili brojni Čačani koji su odrastali u vrtićima i odmaralištima koji su izgrađeni zahvaljujući trudu i ljubavi upravo Jele Surudžić. Suma koja je neophodna kreće se oko 4.000 eura.

Izvor: espreso.co.rs