Amerikanci pišu da Jokić neće igrati za Srbiju – Pešić tvrdi da je na spisku: Evo kad će se saznati istina

|

Nakon spektakularne igre i osvojenog prstena u NBA ligi, srpska javnost je usmerila svoju pažnju na pitanje da li će centar Denvera Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu. Dok selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, tvrdi da je Jokić na spisku, eminentni mediji iz Sjedinjenih Američkih Država tvrde da neće zaigrati za Srbiju.

Kako The Atletic piše, pozivajući se na internacionalne izvore, da Nikola ima porodično slavlje između 25. avgusta i 10. septembra, tačno kada se i igra Svetsko prvenstvo.

Prema njihovim saznanjima, Jokićev status u srpskoj reprezentaciji nije do kraja jasan, te da njemu nije nacionalna selekcija prvo razmišljanje u ovim trenucima nakon osvajanja titule.

Od ranije se zna da srpski centar namerava da se što brže vrati u svoj Sombor, a kako Atletic navodi, Bam Adebajo i Džamal Marej, vinovci finalne serije između Denvera i Majamija, takođe su pod velikim znakom pitanja da zaigraju za svoje selekcije SAD i Kanade.

Pisanje Amerikanaca u suprotnosti je sa onim što su navijači mogli da vide proteklih nedelja i meseci. Naime, Nikola je više puta isticao da za reprezentaciji nastupa sa posebnom emocijom, većom i drugačijom nego u klubu. Takođe, nedavno je razgovarao sa selektorom Pešićem koji je istakao da je Jokić na spisku. A tokom finalne serije, cela porodica Jokić nosila je dresove Srbije.

U svakom slučaju, narednih nedelja će biti poznat status srpskog centra.

Izvor: telegraf.rs