Amerikanac pitao Gudurića i Pešića o Jokiću – Streljali ga pogledom, a onda mu je Srbin očitao lekciju: “Zaista nije bitno…”

|

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa nakon neverovatnog meča protiv Kanađana, a na konferenciji za novinare posle utakmice, pojavili su se selektor Svetislav Pešić i Marko Gudurić.

Američki novinar iz Atletika, postavio je oimalo provokativno pitanje Pešiću i Guduriću. Pitanje je glasilo koliko je odluka Nikole Jokića bila važna za Srbiju da izazove ovakvu reakciju, da i bez najboljeg košarkaša sveta dođe do finala Mundobasketa.

Dok je govorio, Srbi su ga streljali pogledom, a Pešić je poručio da će novinaru odgovoriti nakon konferencije, a onda je reč preuzeo Gudurić, a na njegov odogovor može čitava nacija da bude ponosna.

“Kao što sam rekao momcima tamo. Nije bitno ko je tamo, nego ko je ovde sa nama, ko nosi ovaj srpski dres. Mi se ne predajemo, idemo do kraja, to nam je u krvi. Mi smo ponosni na svoju zemlju, mi predstavljamo svoje porodice, zemlje. Vidite ove navijače ovde. Ne mogu da zamislim kako je sada u Srbiji. Zaista nije bitno ko nije ovde, nego da ko je ovde da 100 odsto od sebe”, džentlmenski i u velikom stilu rekao je Gudurić.

Izvor: telegraf.rs