Albanka Mira prešla u pravoslavlje i udala se u Leposaviću za Dejana: “Srećna sam što se vraćam u veru predaka”

|

Mira Dreaj, Albanka iz Drača se nedavno udala u Leposaviću za Srbina Dejana Slavkovića, rodom iz Đakovice, pošto je prethodno prešla u pravoslavlje, piše IN4S.

Par se venčao u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Bogoslova u obližnjoj Sočanici, a svadba je organizovana u sali Vile „Kristina“ u Leposaviću.

Pre venčanja, mlada po svojoj želji prešla u pravoslavlje, a svatovi su nakon crkvenog venčanja prošli ulicama Leposavića, pored ostalog i pored zgrade opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica kosovske policije.

„Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi, a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju“, kazala je Mira za IN4S.

Dejan nije krio sreću što su stali pred oltar.

“Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam decu kao pravoslavna na tvom Kosovu i učinila me presrećnim”, ispričao je Dejan.

Izvor: espreso.co.rs