200.000 građana Srbije može dobiti vaučer države od 15.000 dinara: Najbolje ideje kako da ih potrošite – Ova mesta su najtraženija

|

U nedavnom obraćanju javnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu pomoć države. Naime, 200.000 imaće pravo na vaučer od države Srbije u iznosu od 15.000 dinara. Taj novac moraće da se potroši do oktobra, jer je plan da se finansira letnji i rani jesenji odmor. Pred vama su najtraženije destinacije za odmor u Srbiji, gde bi mogli potrošiti svojih 15.000 dinara.

Fruška gora

Fruška gore se izdiže u sred panonske ravnice, a poznata je po velikom broju manastira, jezera, kao i izletišta. Ima 14 veštačkih jezera uglavnom na južnoj strani planine u potočnim dolinama u cilju navodnjavanja, odbrane od bujica, ali i turizma i ribolova. Ono što je manje poznato je činjenica da na Fruškoj Gori postoji više od 40 vodopada.

Sokobanja

Sokobanja se nalazi u Zaječarskom okrugu, na 400 metara nadmorske visine. U centru Sokobanje se nalazi čuveno tursko kupatilo, koje ima muzejsku vrednost. Na teritoriji Sokobanje nalaze se i izletišta, parkovi i šume, a u njenoj blizini smešteno je i Bovansko jezero.

Palić

Predivna priroda, mnogobrojne aktivnosti, kao i uređene plaže nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nije ni čudo što je upravo Palićko jezero jedno od najposećenijih i najrazvijenijih destinacija u državi.

Srebrno jezero

Ovo je jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji svakog leta. Nalazi se na desnoj obali Dunava, na oko dva kilometra od Velikog Gradišta. Idealno je mesto za ljubitelje plivanja, skijanja na vodi, ribolovce ili one koji žele da uživaju prirodi i šetnjama. Zbog velikog broja luksuznih vila, hotela, apartmana, sportskih terena i restorana Srebrno jezero nazivaju “srpsko more”.

Stara Planina

Šetnje šumom, vožnja bicikla, branje lekovitog bilja i obilazak vodopada samo su neke od aktivnosti u kojima se može uživati na najvišoj planini u Srbiji.

Izvor: telegraf.rs