Zorica radi dva posla u Americi: Svi u šoku koliko mesečno zaradi – “To ti je gore od robije, daješ zdravlje za pare” (VIDEO)

|

Svi znaju da mnogi naši građani u toku sezone odlaze da rade u inostranstvo zbog bolje plate. Da ni tamo nije sve med i mleko, potvrđuju oni koji su otišli kroz svoje iskustvo. Jedna od njih je mlada Zorica koja je na društvenim mrežama podelila svoje iskustvo i opisala kako izgleda rad u Americi.

“Danas smo radili 13 sati, jutros sam se probudila u šest, oprala zube, spremila sam se. Sa bratom sam, našim novim autom, zajedno otišli na posao. Usput smo pokupili koleginice. Svi smo jako pospani i umorni zato što svi radimo po dva, neki čak i tri posla”, rekla je ona.

Kada je stigla na posao, objasnila je šta je imala od obaveza.

“Moramo da postavimo sve stolove, radimo kao serveri. Pojela sam vafl. Na kraju smene se radi obračun i sve se čisti, bila je baš gužva. Kada sam došla kuću uspela sam da odspavam čak 45 minuta i onda smo morali da krenemo na drugi posao”, priča Zorica.

Kako je rekla, na drugom poslu radi u kihinji, dok je njen brat server.

“Drugim poslom sam jako zadovoljna, radim u kuhinji. Radim deserte i salate, to sve mora lepo da izgleda jer je to bolji restoran. Uvek mogu da napravim kafu, imam osiguran obrok tamo – ispričala je Zorica.

– Na prvom poslu kao server radim oko 20 sati, bakšiš je dosta loš i generalno nisam zadovoljna poslodavcem. Takođe, ova sezona je dosta podbacila ali ja sam zahvalna što uopšte radim jer znam mnogo ljudi koji uopšte ne mogu da nađu drugi posao.

– Na drugom poslu radim u kuhinji i tu sam odradila 56 sati ove nedelje. Jako sam zadovoljna ovim poslodavcem.

– Na prvom poslu sam za 20 sati dobila 350 dolara, a na drugom poslu za 56 sati dobila sam 1.100 dolara. To je 1.450 dolara za nedelju dana”, objasnila je Zorica.

Neki od prvih komentara koji su usledili nakon njene objave jeste da je zarada mala.

“Znači rob si”, napisao je jedan korisnik TikToka te pokrenuo niz drugih komentara.

“Ona radi 14 sati na dan i biti toliko loše plaćen je katastrofa.” “Jarane jesi li ti skontao da je to za nedelju dana? To je više od 5.600 dolara mesečno, keš u ruku”, “To je užasna plata za američke standarde”, redom su se nizali komentari.

Upitali su je i da li to znači da četiri puta zaradi po 1.450 dolara, tačnije oko 5.000 mesečno, na šta je ona odgovorila potvrdno i navela da je ta cifra sa već oduzetim porezom.

“Ništa ne trošiš kad radiš 12 sati dnevno”, “6.000$ mesečno pa i nije loše za takve poslove”, “Fina je to lova ali kad se spava, a za slobodno vreme neću ni da pitam”, samo su neki od komentara.

“Možes odmah u zatvor, biće ti bolje jer je to gore od robije, a život je samo jedan”, “Sad daješ zdravlje za pare, a za par godina ćeš te pare dati za zdravlje”, “U Evropi nije normlano da radiš dva, tri posla. Zašto svi hoće da se presele u Ameriku?”, neki su od komentara ispod ovog videa.

Na jedan od njih je Zorica i odgovorila, ali ironično.

“Sada ću vam ispričati kako to izgleda robovati u Americi za Amerikance, najgore mi je kada ujutru moram da popijem kafu jer bih najradije samo radila i ne bih uživala. Ne volim da kuvam za sebe, najbolje mi je da kuvam samo za druge. Smeta mi što sam ovde sa najboljom drugaricom, kao i sa bratom, radije bih sama robovala. Takođe imamo nekad slobodnog vremena i odemo na super izlete ali to mi je isto bezveze. Najgore od svega je što su stalno žurke svako veče izlazimo, plešemo, pijemo i uživamo a ja kao rob ne znam da uživam, i to mi je sve glupo. Imam dobru ekipu na oba posla i to mi se ne sviđa jer su ti robovi moja konkurencija, sve u svemu ovaj život robovanja mi se uopšte ne sviđa, rekla je ona ironično.

“Ma džaba parti i sve kad svi znamo kako je kad se rade dva posla u jednom dana. Ne moras da budeš ironična”, “Bukvalno robuješ, curo, ali svako ima pravo izbora, pa srećno”, komentarisali su i ovaj video korisnici TikToka.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs