Zoran Terzić više nije selektor ženske reprezentacije – potres u srpskoj odbojci

|

Zoran Terzić nije više prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije. Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se  dogovorile da se saradnja ne nastavi.

Terzić je na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine.

– Nekako smo svi bili svesni da će jednog dana doći i taj momenat kada više neću biti selektor nacionalnog tima. Eto, desilo se na jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji Srbije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period, pre svega svim igračima koje su učestvovale u našoj lepoj priči, zatim svim saradnicima i naravno Savezu koji je uvek stajao iza nas – rekao je Zoran Terzić i dodao:

– Ne treba trošiti reči, jer je teško, posebno posle 20 godina. U razgovoru sa čelnim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije i nove energije, takav je dogovor. Da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od reprezentacije neko vreme, ali definitivno, tu reprezentaciju osećam kao svoju. Drugu zemlju nemam i u svakom smislu biću na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći. Tako će biti do kraja života. Siguran sam da će Savez naći pravo i najbolje rešenje za poziciju prvog trenera. Mi imamo respektabilnu ekipu koja može u narednom periodu da zadrži ovaj nivo rezultata, ili ga i poboljša. Ove devojke žele da pobeđuju i svim srcem igraju za Srbiju. Mnogo sreće i sve najbolje želim nasledniku i ekipi.

Izvor: kurir.rs