Živkovići štedeli za Kanadu, pa se predomislili: Dali otkaze u firmi, započeli svoj biznis i ostali u Srbiji

|

Danka i Slaven su jedan od mnogih bračnih parova koji je razmišljao da sreću potraži na drugom kontinentu. Štedeli su i spremali se za odlazak u Kanadu ili Australiju, ali, situacija se preokrenula i navela ih da ostanu u domovini.

Oboje su inženjeri za preradu drveta i diplomirali su na Šumarskom fakultetu u Beogradu, na kojem su se i upoznali. Danka je prva dala otkaz u firmi, za njom i Slaven, i otpočeli su svoj biznis.

Stvorili su brend „Two N“ i istoimenu preduzetničku radnju u kojoj nastaju neobične drvene led lampe za decu, unikatni proizvodi ovih inženjera za preradu drveta. Slaven i Danka deo posla obavljaju u radionici a deo u porodičnoj kući u beogradskom naselju Železniku, gde se nalazi kreativni kutak. Slaven je zadužen za proizvodnju drvenog dela lampi, a Danka za dizajn, pripremu i krajnju obradu, odnosno farbanje i premazivanje proizvoda. Njihove lampe su ekološke, prave se od daščane ploče jele i smrče i ofarbane su sertifikovanim bojama bezbednim za decu.

Živkovići imaju troje dece. Slaven preko dana radi u radionici, a Danka podeli svoj posao na jutarnji deo, pre nego što deca ustanu i večernji, kad odu na spavanje.

„Neretko pripremam instagram objave dok hranim Nađu i spremam decu za školu, ali na sve to smo se brzo navikli“, otkriva Danka, čija radionica većinu lampi pravi za kupce koji su ih unapred naručili, jer još uvek nisu ojačali za veću serijsku proizvodnju.

Izvor: pricesadusom.com