Zbog čega je Dankina majka tako hladna? Psiholog objašnjava: “Moguće da ima neke informacije u vezi sa nestankom ćerke”

|

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić prijavljen u utorak 26. marta u 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. Devojčica je, kako je rekla majka Ivana Ilić, nestala u trenutku kad je ona otišla do automobila da trogodišnjem sinu vodu. Od tada se Danki gubi svaki trag. Na dan nestanka Danka je na sebi imala ljubičastu trenerku, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike, a kosa joj je bila vezana u rep.

Postoje spekulacije da je majka hladnokrvna i ne pokazuje emocije. Ekipa Republike je istraživala psihološki profil Ivane, Dankine majke, i tim povodom za pomenuti portal je govorila psihološkinja Snežana Repac.

“Mi ne poznajmo Dankinu majku da bi mogli da tvrdimo kakva je ona osoba zapravo. Svako drugačije prihvata šokantne informacije. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo kakav karakter ima, možda je u stanju šoka, možda ima karakter koji ima mogućnost da zaledi emocije. U ovoj situaciji bi svako imao individualnu reakciju i nije na nama da procenjujemo karakter drugih. Osobe koje imaju hladnokrvan karakter stvaraju sebi viziju i žive u predstavi da može da se reši situacija”, rekla je Snežana Repac.

Komentarisala je i spekulacije da majka ima veze sa nestankom i zbog toga je mirna.

“Međutim, sa druge strane, ta njena mirnoća i hladnokrvnost možda proizilaze iz činjenice da ona raspolaže nekim informacijama vezanim za nestanak devojčice. Ona je zbog toga i došla u žižu javnosti i privukla pažnju policije i auditorijuma. Ako raspolaže odeđenim informacijama onda vidi izlaz u svemu i ima neku sigurnost vezanu za celu situaciju. Informacije joj ulivaju nadu za razrešenje slučaja”, zaključila je Senžana Repac.

Izvor: republika.rs