Vučić o novom premijeru: Moguće je da kandidati budu Ana Brnabić i Miloš Vučević

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mogući kandidati za premijera iz Srpske napredne stranke dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelna premijerka Ana Brnabić.

On je naveo da o sastavu Vlade Srbije „razmišlja i dalje“, ali da o tome odlučuje stranka.

Na pitanje šta će dobiti predsednik SPS Ivica Dačić, Vučić je odgovorio: „Dačić neće dobiti ništa, dobiće neku odgovornu funkciju, ali to nije rođendanski poklon. Pretpostavljam da će njegova stranka njega izabrati za neku važnu funkciju“.

„Poljoprivrednici će biti malo zadovoljniji i dalje nezadovoljni“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se situacija sa poljoprivrednicima koji protestuju rešiti dogovorom, kojim niko neće biti potpuno zadovoljan.

„To tako mora da se završi. Nisu to ljudi profesionalni štrajkači, ovo su domaćini ljudi. Oni će biti malo zadovoljniji i dalje nezadovoljni, mi ćemo biti nezadovoljni“.

On je rekao da će međugodišnja inflacija biti oko 9,8 odsto, ocenivši da će se inflacija usporiti do kraja godine zbog cena nafte i da će investicije biti nešto manje.

Cena nafte pada, Srbija neće imati problema sa gasom, rešiće se pitanje uglja i da „neka kiša padne, da nešto hidro počne da nam radi“, rekao je Vučić.

Izvor: rs.n1info.com