Vreme ne prestaje da nas iznenađuje: Nakon kratkog zahlađenja sledi novo Miholjsko leto – Temperature iznad proseka

|

Posle tople subote, nedelja će biti malo svežija, a od utorka i još hladnije uz moguće padavine. Međutim, posle 16. oktobra ponovo nas očekuje period toplog vremena, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo.

“Veći deo oktobra bi mogao doneti temperature iznad proseka uz povremenu pojavu kiše, posebno posle 19. oktobra. Trenutno je jače zahlađenje moguće tek krajem meseca”, prognozira Čubrilo.

Kako meteorolog dalje navodi, u toku noći i sutra pre podne će se preko našeg područja premestiti sasvim oslabljen hladan front koji će usloviti prolazno naoblačenje, gotovo sigurno bez padavina, uz manje osveženje i okretanje vetra na severozapad. Nakon današnjeg toplog dana, sutra će se maksimalne temperature kretati od 14 do 19 stepeni Celzijusa.

Noć od nedelje prema ponedeljku biće hladnija u odnosu na protekle, ali u ponedeljak u toku dana malo do umereno oblačno i prijatno uz maksimume od 16 do 22 stepena Celzijusa. Od utorka pa do narednog petka biće više oblaka uz niže maksimume i povremenu kišu. Najveća verovatnoća za pojavu kiše je upravo u utorak, a zatim u četvrtak i petak pre podne, najavljuje Čubrilo.

Od utorka će se maksimalne temperature kretati oko proseka za ovaj deo godine – od 13 do 18 stepeni Celzijusa.

“Vetar će uglavnom biti slab, severozapadni. Oko 15. oktobra se računa na razvijanje prvog, jakog, jesenjeg, ciklona nad širim prostorom Velike Britanije. Taj ciklon će ka naše delu Evrope povući novu količinu relativno toplog vazduha tako da će posle 16. oktobra temperature ponovo biti iznad proseka i maksimumi će se uglavnom kretati od 16 do 24 stepena Celzijusa”, prognozira meteorolog Marko Čubrilo.

Izvor: espreso.co.rs