Vojin Ćetković otkrio nepoznate detalje o glumcu Tanasiju Uzunoviću: Situacije sa snimanja “Mog rođaka sa sela” svima naterale suze u očima

|

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je prošle nedelje u 81. godini života, a danas je održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Beogradu, na kojoj su govorile kolege ovog umetnika.

Glumac Vojin Ćetković se na komemoraciji ovog legendarnog glumca setio svoje prve uloge u pozorištu, gde mu je partner bio upravo Tanasije.

– Moj prvi partner je bio Tanasije Uzunović. Odigrao sam u Jugoslovenskom dramskom predstavu Vide Ognjenović. Onaj ko je plašio hrabre partizane i koga sam sanjao u nemačkoj uniformi. On je jedan od onih vitezove te generacije, zbog kojih sam i želeo da se bavim glumom.

– Tada je imao godina koliko i ja sada. Prvi put sam ga gledao u predstavi Dejana Mijača “Ruženje naroda”, gde je bio fascinantan. Njegove scene, snaga i ekspresija mi još uvek prolaze kroz glavu. Kasnije smo igrali i u Šekspirovoj tragediiji, a najviše vremena zajedno smo provodili radeći seriju “Moj rođak sa sela” – rekao je glumac.

Serija “Moj rođak sa sela” je priča koja je puna humora i topline, kao i zanimljivih likova, a dve zanimljive epizode ostvarili su Vojin Ćetković i Tanasije Uzunović. Njih dvojica su u seriji oživeli likove pukovnika Milomira Vranića i Rajka Maleševića, sestrića i ujaka o čijem odnosu se i dan danas priča.

Vojin je sada otkrio neke nepoznate detalje u vezi lika Rajka, kojeg je tumačio Uzunović.

– Sećam se probe na kojoj je insistirao da nosi narodnu nošnju i belu uštirkanu košulju, a i da po njegovom nacrtu naprave bakinbarde, kojima nije bio zadovoljan naredne dve godine – kaže Vojin.

Cela Srbija je govorila o odnosu koji su imali njihovi likovi, a Vojin je sada otkrio kako je Uzunović reagovao, nakon što mu je saopštio da će mu igrati sestrića, koga mora mnogo da voli.

– Prišao sam mu tada i rekao: “Ti znaš da ujak nije kao ostala rodbina. Znaš da se ujak najviše voli. Ti meni ovde igraš ujaka i to vrlo posebnog. Ujaka koji me je podigao i koji je spreman da da svoj život za svog sestrića. A ne znam kako ćeš to da doneseš jer mene je teško voleti”. On me je tada zagrlio i pomazio po kosi. Od tada pa sve do danas, bio je moj ujak – rekao je glumac, koji se još i prisetio jedne anegdote sa snimanja.

– Polazimo mi nakon snimanja, z Kragujevca za Beograd, a nema Tanasija. Pitam gde je, a oni mi kažu da pere kosu. Pa jutros smo ga čekali da pere kosu, a ja sam mu rekao da ne sme to da radi, jer će mu od tolike ondulacije izvetreti gluma.

Sećanje na svog preminulog kolegu, Vojin je završio ovim emotivnim rečima, nakon kojih je među svima zavladao muk.

– Bio je komplikovano divan i bio je glumac, muškarac. Bio je prijatelj i jatak. Zvao sam ga Tasos, sa Rodosa. Bio je moj veliki prijatelj, i ja sam bio njegov. Nedostaješ mi Taso i tek ćeš mi nedostajati – rekao je Ćetković.

Izvor: kurir.rs