Voditeljka Kristina Radenković iskreno o akcentovanju na RTS-u: “Neprijatno mi je dok tako izgovaram neke reči”

|

Voditeljka Kristina Radenković jedna je najpopularnijih a i jedno je od zaštitinih lica RTS-a, a često je tema na društvenim mrežama zbog akcentovanja reči na Javnom servisu, a pogotovo u kvizu Slagalica koji ona vodi.

Voditeljka je jednom prilikom priznala da joj je često neprijatno zbog pojedinih izgovorenih reči na televiziji.

– Činjenica je da mi svi u svakodnevnom govoru govorimo – neispravno. Mi imamo treninge s lektorima, jer je dužnost TV Slagalice da nametne pravopis i ispravan govor, i to radimo u svim udarnim emisijama. To što na terenu nije tako, to je pitanje za stručnjake. Ni ja tako ne govorim u svakodnevnom životu, ali to kako akcentujemo reči u emisijama je ispravno. Neprijatno mi je dok tako izgovaram neke reči, jer znam da svi gledaju i slušaju, ali to je ispravno. Volela bih da se to usvoji, trebalo bi da se uskladimo, pa i da našu decu tome učimo. A ako može i jedno i drugo, i ako su oba načina ispravna, onda odlično – objasnila je Kristina Radenković jednom prilikom u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji.

Svojevremeno je priznala da su je na početku karijere mnoge stvari pogađale, te se dešavalo i da zaplače uživo u programu.

– Izbace me nekada stvari iz takta, ali to je neprimetno nekome ko me ne poznaje. Dugo sam u televizijskom poslu i naučila sam da se kontrolišem. Na početku rada na televiziji dešavalo se i da se zaplačem uživo u programu, ali sam naučila lekciju, a to je da sam lice koje iznosi informaciju i da tu nema mesta za preemotivna reagovanja – pričala je Kristina.

Izvor: blic.rs