Video snimak izazvao burne reakcije: Srbi frapirani zbog majki koje ovo rade svojoj deci – “da li ste normalne!?”

|

Video snimak iz Danske je izazvao burne reakcije širom sveta u kome je jedna mama snimila kako njena beba spava u kolicima napolju potpuno sama, na kiši ili suncu, dok ona pije kafu u obližnjem restoranu.

– Danska praksa da beba spava napolju u svojim kolicima nije samo kulturna norma, već je čak preporučuju i babice i medicinske sestre. Kažu da svež vazduh održava bebe zdravima i da im pomaže da bolje spavaju, a bebu bi trebalo da ostavite da drema u kolicima napolju bez obzira na vremene prilike – ispričala je mama.

Mama sa Tik Toka kaže da je uobičajena praksa da u svakom trenutku ima više parkiranih kolica u blizini.

– Bebe ovde ne budu kidnapovane zato što niko ne želi odgovornost za tuđe dete, posebno kada naš zdravstveni sistem čini sve što može da pomogne svima koji žele da imaju dete – objasnila je mama.

Iako je mnogima nije jasno kako majke mogu svesno u Danskoj da ostavljaju bebu napolju dok su one u prodavnici, a pada kiša i nema nikog da nadgleda kolica, majka četvoro dece iz Danske, objašnjava da su bebe obučene na odgovarajući način i pokrivene u skladu sa vremenskim uslovima.

Ostavljanje bebe da spava u kolicima ne praktikuje se samo kada su roditelji napolju. Mama sa Tik Toka kaže da njena beba drema napolju u kolicima čak i kada su roditelji kod kuće.

Mnogi Srbi su prokomentarisali kako nije normalno da se majka ovako ponaša i da svesno ostavlja malu bebu bez nadzora.

Izvor: kurir.rs