Veoma sam tužan, doneo sam tešku odluku: Nadal se povlači sa Vimbldona – Oglasio se i objasnio situaciju

|

Španski teniser Rafael Nadal doneo je tešku odluku o daljem takmičenju, pa sazvao hitnu konferenciju za medije i potvrdio da se povlači sa Vimbldona.

“Kao što pretpostavljate, ovde sam jer se povlačim sa turnira. M7čio sam se sa abdominalnim bolom, juče sam to prihvatio, potvrđeno je da imam cepanje mišića, komunikacija je kasnila jer sam ceo dan razmišljao koju odluku da donesem. Mislim da je vreme da povučem, često sam bio u teškim momentima. Nema smisla da nastavim da igram, samo mogu da pogoršam stanje“, započeo je Nadal na konferenciji.

Zatim je dodatno obrazložio svoju situaciju.

“Ne mislim da mogu da pobedim na dva meča pod ovim okolnostima. Ne mogu da izvodim normalne pokrete, zamišljao sam sebe kako pobeđujem dva meča, na neki način iz poštovanja prema sebi nisam hteo da izađem da igram a da nisam dovoljno takmičarski nastrojen, da ne mogu da igram kako hoću. Stopalo je sada bolje, najbitnija stvar za mene je sreća, bitnija od svake titule. Ne mogu da rizikujem taj meč da ostanem tri, četiri meča van takmičenja. Šta se desi desiće se, to je moja odluka i moram da živim sa tim. Veoma sam tužan, doneo sam tešku odluku”, završio je Rafael Nadal.

Izvor: kurir.rs