Veliko nevreme u regionu: U Benkovcu leteli kontejneri, u Šibeniku grad – Vetar olujne jačine stiže i u Srbiju

|

Zima je Balkanu još jednom pokazala zube, pa je tako danas zabeležena jaka kiša na području Hrvatske i snažan vetar, kao i sneg u pojedinim delovima Dalmacije. Grad je pao na području Šibenika, istoka Splita, sinjskog područja, a kako prenose lokalni mediji, najobilniji grad pao je na širem omiškog području gde je visina bila i do 10 centimetara.

Iz Benkovca su stigli snimci na kojima se vidi kako vetar nosi sve pred sobom. Vetar je toliko jak da je podizao i kontejnere i nosio ih kao od šale.

I BiH je zahvatilo veliko nevreme. Zbog obilnih snežnih padavina, koje se zbog niskih temperatura zadržavaju na putevima otežan je saobraćaj na Komaru, Karauli, Nišićima, Romaniji i Čevaljnovićima.

„U naredna dva sata, brzo premeštanje hladnog fronta sa područja Šumadije i Pomoravlja dalje na jugoistok Srbije. U zoni fronta kiša slabog do umerenog intenziteta i umeren do jak severozapadni vetar, lokalno i olujne jačine. U brdsko-planinskim predelima sneg slabog do umerenog intenziteta“, najavljeno je u 15 sati na stranici RHMZ.

Sutra se najavljuje tmurno vreme. Prema najavama RHMZ, biće umereno i potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu pre podne sa sunčanim intervalima, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa slabim snegom.

Izvor: telegraf.rs