Važno za sve koji ovih dana planiraju odmor u Grčkoj: Izdato ozbiljno upozorenje za grad i oluje u omiljenim letovalištima

|

Nakon dugog toplotnog talasa, Grčka će se u naredna dva dana suočiti sa ozbiljnim nevremenom koji će biti praćeno jakom kišom, olujama i gradom, kako je najavila tamošnja Nacionalna meteorološka služba.

Nacionalna meteorološka služba izdala je hitno upozorenje o promeni vremenskih prilika u istočnoj Makedoniji i Trakiji. Istaknuto je da se najjače nevreme očekuje u četvrtak i da će se oluje javiti u pretežno planinskim predelima u centralnim i severnim regionima.

Temperatura će se samo malo spustiti i biće oko 30 stepeni. U Jonskom moru očekuju se zapadno-severozapadni vetrovi jakog inteziteta. U četvrtak će oluja stići do severnog Egeja i u kontinentalne predele Grčke. Oblast koje će biti pogođene su: Istočna Makedonija, Trakija, Halkidiki, Tesalija, Sporadi, Sterija, Penelopez i Evija.

Očekuje se drastičan pad temperatura u navedenim mestima. Izdato je i upozorenje za grmljavinu u Atici i Beotiji. Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu oprezni i da preduzmu sve mere zaštite. Posebno upozorenje važi za područja gde se očekuju jake padavine, oluje i olujni vetar.

Od petka se očekuje razvedravanje i povratak na prave letnje temperature koje se očekuju za vikend.

Izvor: telegraf.rs