Učenik osmog razreda “Ribnikara” doneo nož u školu – Dečak odveden u policiju, oglasio se MUP i ministarka prosvete

|

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda došao sa nožem u rancu, učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni. Dalji rad je u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović došla je u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” nakon što je u rancu dečaka nađen nož.

“Nož je pronađen u rancu učenika koji je sin policajca. Preduzete su sve mere kako se ne bi nešto dogodilo. Nastava je funckionisala sasvim normalno jer većina učenika nije ni čula da se nešto dogodilo”, izjavila je ministarka povodom incidenta.

Bilo je informacija da je učenik bio ranije na razgovoru povodom nekog incidenta, ali Ministarstvo to ne može da potvrdi.

Izvor: espreso.co.rs