Trudnica u 9. mesecu odvela dete u dom zdravlja, pa doživela neprijatnost: “Ništa ih ne zanima”

|

Pojedini građani Srbije izgleda su zaboravili su na bonton i lepo ponašanje. Retko ko u prodavnici propusti nekog starijeg ili trudnicu preko reda, a retkost je i da im se ustupi mesto u autobusu.

Jedna trudnica doživela je neprijatnost u domu zdravlja i izrevoltirana, odlučila je da se javno oglasi. Naime, žena je u devetom mesecu trudnoće i odvela je prehlađeno dete kod lekara, ali niko nije želeo da ih propusti preko reda, iako je maltene pred porođajem.

“Trudna sam u devetom mesecu i dovela sam prehlađeno dete na pregled i niko nema nameru da nas pusti preko reda, očigledno je da je sasvim u redu da se ja razbolim dve nedelje pred porođaj. Pitam se gde je nestala empatija i osnovna kultura”, požalila se ona, a njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice “Serbialive Beograd”.

Na njenu poruku nadovezala se još jedna trudnica koja je potvrdila da empatije i kulture nema, pa joj udelila dobronameran savet:

“Viknite pred svima: “Ja se izvinjavam! Jel trudnice imaju prednost?” Pa da vidite kako se svi zacrvene i kako im bude neprijatno. Čast izuzecima, ali većina se uvek pravi blesava, morate se izboriti za svoja prava”, napisala je ona.

Jedna žena navela je da njoj čak nisu hteli ni u autobusu da ustupe mesto.

“Stvar je u nekulturi i bezobrazluku”, stoji u jednom od brojnih komentara.

Izvor: kurir.rs