Tri grada u Nemačkoj su raj za gastarbajtere: Ovde živi najviše Srba – Privlače ih dobre plate i povoljne cene

|

Budući da godinama unazad najviše Srba odlazi na rad upravo u Nemačku, moguće je napraviti listu gradova u kojima živi najviše Srba. To su Minhen, Dortmund i Frankfurt.

Na prvom mestu je Minhen. Kao najnaseljeniji grad Bavarske, Minhen je jedan od gradova koji privlači veliki broj Srba. Centar je industrije, ali i kulture i obrazovanja. Za neke je vrlo bitan i zbog toga što je visoko razvijen i u oblasti ekonomije, ali i turizma. Grad dosta ulaže u ekologiju, pa se može smatrati najčistijim. Minhen je i središte inženjerstva i inovacija, što može pružiti brojne mogućnosti školovanju dece.

Drugo mesto zauzima Frankfurt. Nalazi se u oblasti Hesena, a poznat je po reci Majni. Pored toga, grad je vrlo značajan kao sajamski grad i najvažniji finansijski centar Nemačke. Pretenduje da preuzme ulogu ekonomskog centra Evrope u narednim godinama. Čak i bez toga ovaj grad važi za jedan od najvažnijih saobraćajnih čvorova Evrope, a ujedno je i središte urbanog dela Nemačke. Sve ukazuje na to da ako unajmite dobar kombi prevoz Frankfurt Beograd nećete pogrešiti.

Na trećem mestu je Dortmund. Ako ste se pitali da li i Nemačka ima svoju Silikonsku dolinu, onda bi odgovor bio da je u Dortmundu nešto najbliže. Iako je u prošlosti bio poznat kao centar teške industrije i proizvodnji čelika i uglja, poslednjih decenija grad se preorijentisao na visoku tehnologiju. Sada se nalazi na listi najpoznatijih proizvođača čipova i sličnih uređaja. Ovde posao pronalazi sve više IT inženjera i programera. Ipak, pre nego što unajmite kombi prevoz Dortmund Beograd, znajte da osim IT sektora i industrije, u ovom gradu vlada visoka nezaposlenost, pa ćete možda teško naći posao ako niste iz ove branše.

Izvor: mondo.rs