“Tražim dečka sa papirima”: Anabela pre 10 dana došla u Nemačku i već našla posao – Vrščanka ima plan kako da ostane u zemlji iz snova

|

Vrščanka Anabela je u Nemačku došla pre samo 10 dana i trenutno radi kao konobarica u jednom kafiću u Ludvigsburgu. Iako mlada, Anabela dobro zna šta hoće. U svojoj priči koju je podelila pred kamerama, istakla je da je slobodna, dečko je bivši, pa je poručila da prednost imaju momci koji su duže u Nemačkoj i koji imaju papire.

“Tražimo dečka sa papirima, mora da bude sa papirima… pošto se meni ostaje ovde. A ljubav? Pa i to, u kompletu, ali sa papirima”, istakla je ona i dodala:

“Samo nemojte da budete neki dekica od 70 godina ali ni preko 30”, kaže Anabela koja bi ipak pre izabrala nekog koji joj se sviđa nego onog ko ima regulisani boravak u Nemačkoj.

“Čim se upoznam ja ću da pitam da li ima papire… Ako nema”, kaže kroz smeh.

Na pitanje zašto je došla baš u Nemačku, odgovorilaa je da je to bila želja njenog oca. Inače, došla je sama, i od mlađeg društva zna samo ljude s posla s kojima je već izašla. Radi u jednom kafiću ono što je već radila u rodnom Vršcu i kao sezonac u Hrvatskoj – konobarisala. Taj posao je radila od 17. godine uporedo sa školom.

U Hrvatskoj je, kaže, odradila dve sezone, a ova druga bila joj je bolja jer je radila u kafiću na plaži, na ostrvu Murter, pa nije morala rano da ustaje ali nije ni ostajala do kasno u noć jer se kafić na plaži zatvarao u 11 uveče.

Nemački je učila u školi, osnovnoj i srednjoj, punih 12 godina, zna da čita i piše i može da se sporazume, naročito kad je reč o porudžbinama na poslu, ispričala je za Jutjub kanal Auslenderi.

Radni dan joj počinje tako što se malo kasnije budi, spremi sebi nešto na brzinu da pojede, malo odmori i ide na posao. U Srbiji je, kaže, zarađivala 400-450 evra plus bakšiš, ali sa tim novcem nije mogla da živi sama kao podstanar. Seća se i najvećeg bakšiša “na sezoni” od 130 evra na dan, a kad dođe veća grupa na ručak ili večeru dobijala je i po 20-30 evra po poseti.

Planira da se vremenom zaposli u nekoj firmi jer neće doveka raditi u kafiću.

Izvor: kurir.rs