Svetislav Pešić pred borbu za četvrtfinale Mundobasketa: “Poraz od Italije je uticao na ekipu, ali nema puno plakanja”

|

Porazom od Italije, Orlovi su otežali šanse za prolaz u četvrtfinale Mundobasketa. Da bi uspeli u toj nameri, moraće sutra da budu bolji od Dominikanske Republike.

Pred odlučujući meč druge faze Svetoskog prvenstva, prisutnim novinarima u Manili obratio se selektor nacionalnog tima Srbije, Svetislav Pešić.

Na početku svog obraćanja, Pešić se osvrnuo na jučerašnji, prilično šokantan poraz od Italije.

“Nikome nije drago kada izgubi. Mi smo ovde na Svetsko prvenstvo došli ne da pobedimo samo Italiju, nego i sve druge ekipe. Sada se stvorila ta specifična atmosfera oko Italije, što je naravno uticalo na ekipu. Nismo pobedili tu utakmicu, ali nismo se ni obrukali. Moramo da se okrenemo ka novoj utakmici, nema puno plakanja i tugovanja, moramo da se vratimo. Održali smo sastanak, jasno smo definisali šta nam je cilj, šta treba da popravimo u nastavku”, izjavio je Svetislav Pešić, a onda se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika:

“Moramo da respektujemo njihov kvalitet, posebno napadački. Njima ne igra samo Tauns, tu je i Feliz, jedan od najboljih plejmejkera ACB lige. Imaju većinu igrača koji igraju u Evropi. Dobili su Italiju, pokazali su da mogu da igraju protiv svakoga. Mi smo zemlje košarke, protiv nas su svi specijalno našpanovani. Specijalno se priremaju, specijalno se motivišu, tako da protiv nas uvek svaka ekipa igra tako da nemamo nikad lak zadatak”, ocenjuje selektor Srbije.

Novinare je zanimalo i kakvo je stanje sa Borišom Simanićem.

“Stanje se popravlja, ali najbolje je da pitate doktora. Ne bih želeo preterano da pričam o toj temi”, rekao je Pešić.

Selektor Srbije pričao je i o drugim iznenađenjima na Mundobasketu, i kako sam kaže, ovo je veoma “ludo” prvenstvo.

“I mi smo prvo to računali, ali pokazalo se da je ovo ludo prvenstvo. Videli ste šta se sve dešavalo u ostalim grupama. Neki favoriti su već završili, Australija i Grčka su ispali, ne zna se hoće li Španija ili Kanada ispasti… Ludo prvenstvo, dešava se mnogo toga. Zato mi ne treba da potcenimo ono što smo dosad uradili, bilo je i dobrih stvari. Pali smo i izgubili, ali prave ekipe su one koje se posle poraza vraćaju. Verujem u našu ekipu, želju i ambiciju”, zaključio je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Izvor: kurir.rs